Apple ne planira dodavanje senzora otiska u ekran

Apple ne planira dodavanje senzora otiska u ekran

apple

Apple je prošle godine sva sredstva uložio u Face ID na iPhone X modelu, odbacujući Touch ID tehnologiju u korist nove funkcije prepoznavanja lica. Prema svemu sudeći, ne bi trebalo očekivati da se ovo promeni u budućnosti. Poznati analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da kompanija neće dodavati in-display Touch ID senzor otiska prsta ni na ovogodišnje, niti na iPhone modele za narednu godinu.

Prema navodima Kua, limitirajući faktori za ovakvu odluku Apple-a su povezani sa tim da trenutna ponuda senzora ima značajno limitiranu podršku za OLED ekrane (koju oni koristi za iPhone X). Pored ovoga, senzori rade samo na specifičnim lokacijama, umesto na čitavom ekranu.

Pored navedenog, izgleda da Apple smatra da ne postoji konstantna potreba za drugim metodom verifikacije i autentifikacije, posebno u trenutku kada Face ID prilično dobro funkcioniše i obavlja solidan posao u zaštiti korisnika.

Očekuje se objava novog iPhone XS model, zajedno sa većom Plus varijantom i jeftinijim LCD modelom, naredne nedelje, 12. septembra.

Izvor: The Verge

Podelite sa prijateljima

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.